Welk pakket is het beste?

Welk pakket moet ik nemen? Moet ik nog ophogen of veranderen van verzekeraar? Ben ik volgend jaar nog goed verzekerd? Hoe zit dat met chronisch?

Dat zijn vragen die ik in de december maand vaak krijg. Ieder jaar opnieuw is het weer een onderwerp van gesprek op de behandelbank en in de oefenzaal.

Een vraag die voor mij niet zo makkelijk, kort te beantwoorden is. De keuze is namelijk reuze en ook een ieders persoonlijke situatie is anders. Helaas heb ik niet de gave om in de glazen bol te kijken om zo te kunnen zien hoeveel fysiotherapie, of andere zorg, iemand het volgende jaar nodig heeft.

Dus het is iedere keer weer opnieuw de persoonlijke situatie bespreken en kijken welke verzekeraar en welk pakket daar het beste op aansluit. Kijk bij de keuze ook naar welke andere zorg je nodig hebt. Bijvoorbeeld de tandarts, bril, zooltjes, alternatieve zorg of medicijnen. En check of die zorgverleners een contract hebben met de verzekeraar. Check of ze jouw medicijnen ook vergoeden. Het is tegenwoordig niet meer standaard dat een zorgverlener of ziekenhuis met alle verzekeraars een contract afsluit.

Pfff wat is het ingewikkeld hoor ik dan, dat is gewoon niet te snappen joh!!! Dat klopt, het is ook bijna niet te begrijpen hoe het in elkaar steekt.

Ik kan alleen maar zeggen dat OOFA volgend jaar de contracten met alle zorgverzekeraars getekend heeft. Meer informatie kun je ook vinden op www.zorgvergoeding.com

Mocht je nu een vraag hebben over jouw persoonlijke situatie, neem dan even contact met me op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden voor volgend jaar.

Ik wens jullie allemaal prettige Kerstdagen en een heel mooi 2024!

Lees ook