Over mij

Mijn naam is Gerdieke Kastenberg. Persoonlijke, laagdrempelige en professionele benadering is iets wat ik belangrijk vind. In mijn praktijk moet je je veilig en op je gemak kunnen voelen. Ik ben ervan overtuigd dat een goed contact tussen cliënt en behandelaar bijdraagt aan het effect van de behandeling. Ik neem graag de tijd om jouw persoonlijke situatie te bepreken en hierop de behandeling af te stemmen.

Mijn loopbaan

Op 1 september 2019 nam ik OOFA over van Patricia Jassies. Zij was in 2014 deze gespecialiseerde praktijk in Almelo gestart. We hebben elkaar leren kennen op de oncologieopleiding van Avans+ in Breda in 2007.

Al kort nadat ik mijn opleiding Fysiotherapie aan de Hogeschool Enschede (1999) had afgerond, kwam ik in aanraking met cliënten met oedeemproblemen. Nadat ik eerst in Duitsland heb gewerkt, kwam ik in 2001 te werken in een gespecialiseerde praktijk voor oedeemfysiotherapie in Baarlo, Noord-Limburg. Daar heb ik de basis van het vak geleerd. De oncologiefysiotherapie als specialisatie bestond toen nog niet eens. Mijn opleiding tot oedeemfysiotherapeut (ad modum Vodder) volgde ik in 2003 in Antwerpen, waarna ik in 2007 startte met de ‘modulaire opleiding oncologie fysiotherapie’ aan de Hogeschool Avans+ in Breda. De specialisatie van oncologiefysiotherapeut stond nog in de kinderschoenen, maar het werd steeds duidelijker dat mijn hart bij deze doelgroep lag.

Door de tijd heen ging ik me steeds verder specialiseren in oedeem- en oncologiefysiotherapie. Ik volgde allerlei nascholingen, meldde me aan bij netwerken als Onconet en NOFON en ging ook zelf lezingen geven. In 2021 wilde ik graag mijn kennis van algemene fysiotherapie opfrissen en ik ben toen de opleiding dry needling gaan doen, een mooie aanvulling in mijn praktijk.

Oedeem -en oncologiefysiotherapie is een mooi en dankbaar beroep. Ik mag mensen begeleiden in een moeilijke en onzekere levensfase. Ik ervaar het als een prachtig vak, waarin ik iedere dag zoveel mogelijk van betekenis probeer te zijn voor mijn cliënten.