Van alle markten thuis

Gerdieke is niet alleen oncologie-fysiotherapeut. Ze is ook verbinder tussen disciplines. Als gevolg van een operatie is de stand van mijn bekken veranderd. Ik heb al jaren een beenlengteverschil en steunzolen. Bij het oefenen hebben zij en ik allebei het idee dat de stand van mijn ‘bewegingsapparaat’ veranderd is. Ik ben al even langsgeweest bij de gewone podotherapeut maar die kon me niet verder helpen. Hij wist niet zo goed wat hij met deze situatie aan moest. Ik zoek iemand die naar het totale plaatje kijkt en vraag Gerdieke om hulp. Weet zij misschien een podotherapeut voor me? Dat weet ze.

En zo komt het dat we samen een paar weken later bij Mark van der Boom zitten in Markelo. Inderdaad samen. Want zij wilde ook graag zelf horen wat zijn advies is. Mark onderzoekt uitvoerig hoe ik loop, hoe ik sta, hoe mijn bewegingsapparaat werkt. En wat schetst mijn verbazing: door de operatie is het beenlengteverschil verwaarloosbaar geworden. Ik hoef geen aangepaste schoenen meer. Dus de schoenmaker mag alle verhogingen van de hak weer verwijderen. En mijn steunzolen zijn nog prima in orde en kunnen nog wel even mee.

Lees ook